Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

Czytali temat:
Rafal A (2128 niezalogowanych)
1 Post
Bogusław Mazur
(NorMaz)
Wiking
Czy uważasz że to dobre posunięcie i podanie nazw tych firm przed podjęciem kroków prawnych?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
NorMaz napisał:
konkrety są i redakcja na prośbę zainteresowanego ich nie podała by nie miał nieprzyjemności ze strony tych pośredników ale jeśli zdecyduje się pociągnąć sprawę dalej zapewne dowiecie się co to za firmy i z kąd. Jeśli chodzi o Dramen to mnie tam nie było i nie wiem ilu i jak pijanych polaczków tam było bo to co w tym temacie wiem to z norweskiej telewizji i nie chcę o tym już więcej wspominać bo nie oto tu idzie. Narka!
HA ...ha ...ha !
Znowu nawijasz Farmazony ... !
Ponadto , Powiedz / Napisz ... dlaczego nie można ciebie zidentyfikować na Tym Forum Po IP ... !? .
Niby jesteś a ciebie niema ...
Moderator Zewnętrzny czy jak !?? .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
Bogusław Mazur
(NorMaz)
Wiking
a ty kolego to kto żeby namierzać ludzi i grzebać po ich komputerach ty to dopiero jesteś cwaniaczek. piszesz o jakś tam farmazonach i używasz bluzgów a sam wciągasz pokoleji w durną polemikę może to ty naciągasz ludzi i masz interes w tym.
Uważajcie ludzie na niego!!!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
NorMaz napisał:
a ty kolego to kto żeby namierzać ludzi i grzebać po ich komputerach ty to dopiero jesteś cwaniaczek. piszesz o jakś tam farmazonach i używasz bluzgów a sam wciągasz pokoleji w durną polemikę może to ty naciągasz ludzi i masz interes w tym.
Uważajcie ludzie na niego!!!

Ciekawa zagrywka ...
I
Nieudolna obrona , poprzez durnowaty atak ...
Dokładnie tak samo , jak ten głupkowaty List , Pokrzywdzonego przez Los " redaktorzyny "

---
P.s.
To że się sprawdza >I P< nie oznacza wcale , grzebanie w czyimś kompie ...
Zapomniałeś o >ACTA< to Forum , również używa odpowiedniej aplikacji , do identyfikowania durnowatych prowokatorów ... !
---
Normalni użytkownicy ,Nie mają się czego obawiać ...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
219 Postów

(lena1)
Stały Bywalec
Prawda jest taka, że przypadki wykorzystywania pracowników przez pracodawców i pośredników jest nagminna i nie ma co atakować ani autora powyższego tekstu ani poszkodowanego w tej sprawie. Jeżeli jest problem to nie zamiata się go pod dywan a mówi o nim głośno. To pomoże uchronić innych. Tym innym może być każdy z nas. Tyle!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
nie nie nie chamy
prawda jest taka, że Noreg nie potrzebuje już ANI JEDNEGO PRACOWNIKA Z POLSZY
i niech w końcu przestaną kombinować jak tu się dostać
tylko niech szukają pracy w krainie i dbają o:
młodocianych emerytów, średnia 50 pare lat
oszukanych rencistów, co 8 rodak niezdolny do pracy
hodowców zajęcy i plantatorów mleczu, co to w życiu nic dla kogoś nie wyprodukowali, a teraz KRUS im wypłaca tzw emerytury
prawie 3 mln tzw bezrobotnych co żadnej pracy nie potrafią przez całe życie znaleźć i trzeba się nimi opiekować
600 tys samotnych matuś, które trzeba dokarmiać
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(daritta)
Wiking
Norwedzy mysleli ze Polacy ,to ludzie ktorych mozna wykorzystywac ,ktorzy dla pieniedzy zrobia z siebie "wolow" i ze polska to kraj 3 swiata ...jednak my polacy faktycznie zasowamy ,pracujemy jak najwiecej bo polakowi wiecznie malo ...ale mamy pojecie o wykorzystywaniu i sie nie damy ,jesli juz takie numeru tutaj coraz czesciej sa ...i to nagminie cos ...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
320 Postów
65 78
(6578)
Stały Bywalec
daritta,prowadz nas ku lepszej przyszlosci !
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
3656 Postów
Anna Bak
(Lindemans)
Maniak
lena1 napisał:
Prawda jest taka, że przypadki wykorzystywania pracowników przez pracodawców i pośredników jest nagminna i nie ma co atakować ani autora powyższego tekstu ani poszkodowanego w tej sprawie. Jeżeli jest problem to nie zamiata się go pod dywan a mówi o nim głośno. To pomoże uchronić innych. Tym innym może być każdy z nas. Tyle!

Skoro sa to przypadki nagminne (ten przypadek znowu dotyczy polskiego posrednika!), to jest do tego odpowiednia instytucja - arbeidstilsynet - i tam nalezy zglaszac przypadki lamania praw pracownika, a nie robic sztuczny szum pod publike.

Co do poszkodowanego i pisarzy MN, ktorzy publikuja takie smetne bajki, to publikacja musi byc w miare wiarygodna, zeby moc traktowac ja powaznie. Niestety w tej publikacji jest za duzo niejasnosci, a przedstawione fakty wrecz zaprzeczaja sobie nawzajem.Masz ochote wierzyc w to naiwnie, Twoja sprawa, ale inni nie musza.

Jezeli jest problem, to sie go w odpowiedni sposob rozwiazuje, a nie wrzuca watpliwa bajeczke w celu podniesienia "ogladalnosci".

Co do Twojego ostatniego zdania -" tym innym" nie moze byc kazdy z nas. Tym innym moze byc ktos, kto nie pilnuje od poczatku swoich spraw, nie sprawdza, nie dowiaduje sie przed, co i jak powinno byc, tylko slepo leci jak cma, bo byle ciolek prace zaproponowal, wiec kolejny ciolek ja zlapal.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
219 Postów

(lena1)
Stały Bywalec
Wiarygodna czy prawdziwa...prawdopodobna i tyle. Wiem jedno, my Polacy mamy niewątpliwe tendencje do podejrzewanie wszystkich o kłamstwo, cóż wg mnie każdy sądzi wg siebie. Jeszcze jedno teorie spiskowe zaczęły mnie nudzić! Autentyczna zaś niesprawiedliwość która dotyka wielu moich rodaków boli mnie, choćby nawet z tego powodu, że ja też mogłabym paść ofiarą.Do tego uważam, że mimo, że jestem tu od wielu lat nie jestem w niczym lepsza od tych którzy są tu od niedawna. Jeżeli troje mądrusiów z tego portalu czuje się ważniejszymi od innych, to chciałabym znać powody tego świetnego ich samopoczucia.... Mnie zaś osobiście to tylko śmieszy.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok